Vi er i øjeblikket medvirkende til en række spændende PhD projekter, som alle tilføjer ny viden til osteoporoseområdet.

Kun gennem ny viden kan vi lave evidensbaserede og relevante tiltag, der hjælper både osteoporosepatienter og sundhedsfaglige på området.

Du kan læse om de enkelte PhD projekter her:

Undervisning i knogleskørhed kan give bedre forløb

Jeg vil med det her projekt, gerne gøre en forskel for den enkelte patient med knogleskørhed. Jeg synes det kunne være fantastisk hvis flere personer med knogleskørhed kunne blive tilbudt netop den form for undervisning der passer til dem.” - Mette Rubæk, kommende ph.d.-studerende ved Statens Institut for Folkesundhed og Videnscenter for Knoglesundhed.

 Ny tilgang til patientkommunikation - skal forbedre den medicinske adfærd hos osteoporosepatienter Sundhedsvæsenet bugner af kommunikationsstrategier og andre (politiske) dokumenter, der giver anbefalinger til god kommunikation med bl.a. kronisk syge patienter, herunder osteoporosepatienter.

 Fra dyrefoder til kalktilskud Et stort samarbejde initieret af Arla Foods Ingrediens, Institut for Idræt og Ernæring og Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, Institut for Fødevarer ved Århus Universitet, Food and Drug Administration i USA og Videnscenter for Knoglesundhed, skal undersøge om et spildprodukt fra mejeriindustrien, kan være med i forebyggelsen af knogleskørhed.